HOME BAZY DODATKÓW PODSTAWOWE INFORMACJE BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTA PRZEPISY FAKTY I MITY AROMATY SUBSTANCJE SŁODZĄCE  
START SŁOWNICZEK JECFA
JECFA

(The Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives – JECFA), Wspólny Komitet Ekspertów FAO/WHO ds. Dodatków do Żywności. JECFA jest wspólnym komitetem ekspertów FAO i WHO i stanowi ona panel doradczy dla obydwu tych organizacji. Głównymi zadaniami JECFA są: opiniowanie i przegląd najnowszych doniesień naukowych i udostępnianie jej FAO i WHO, formułowanie rekomendacji technicznych oraz publikowanie rekomendacji, które mają zainicjować, stymulować i koordynować przeprowadzanie niezbędnych badań naukowych.
Specjaliści zaproszeni do udziału w obradach JECFA są niezależnymi pracownikami naukowymi, którzy swoją funkcję w komitecie pełnią nie jako przedstawiciele swoich rządów czy pracodawców, ale całkowicie niezależnie.
Więcej informacji: http://jecfa.ilsi.org/

Rozmiar: 541 bajtów
CMS by - WEB interface
Poleć stronę Drukuj Mapa Serwisu Na górę
   
2005 - 2016 © PFPZ, Wszystkie prawa zastrzeżone
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij