tu jesteś > Przepisy kulinarne > Przetwory zbożowe > Śniadania > Owsiane miszmasz
Dodatkowe informacje
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa

Telefon:  +48 22 830 70 55
Telefon/fax:  +48 22 830 70 56
E-mail:   biuro@pfpz.pl
Owsiane miszmasz

Czas przyrządzania: 10 min
Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 15 łyżek płatków owsianych lub innych zbożowych
  • truskawki i jagody albo inne sezonowe owoce
  • szklanka wody
  • sól do smaku
  • 2 łyżki miodu

Płatki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu albo zalewamy wrzątkiem i trzymamy 10 minut pod przykryciem. Przekładamy do miseczek i delikatnie mieszamy z miodem. Dekorujemy owocami. Płatkowe danie możemy polać jogurtem lub kefirem – jeśli lubimy!

Ciekawostka:

Dobrze zbilansowana dieta sportowców i amatorów aktywnego życia zawiera zawsze produkty owsiane. 

 

Organizator           Patroni honorowi
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców     Główny Inspektorat Sanitarny     Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych     Agencja Rynku Rolnego     Federacja Konsumentów
powered by WEB interface 2005 - 2024 © PFPŻ, Wszystkie prawa zastrzeżone

Strona sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych oraz Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij