tu jesteś > Przepisy kulinarne > Przetwory zbożowe > Płatki zbożowe > Płatki z warzywami
Dodatkowe informacje
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa

Telefon:  +48 22 830 70 55
Telefon/fax:  +48 22 830 70 56
E-mail:   biuro@pfpz.pl
Płatki z warzywami
Czas przyrządzania: 20 min
Liczba porcji: 2


Składniki:
  • 12 łyżek płatków owsianych (najlepiej górskich)
  •  żółta papryka lub żółty mały kabaczek pokrojone w kostkę
  •  cebula poszatkowana w drobną kostkę
  •  zmiażdżony czosnek
  •  sól i pieprz do smaku
  •  świeży szczypiorek
  •  oliwa z oliwek do smażenia
  •  szklanka źródlanej wody
  •  pomidorki koktailowe do przybrania

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy warzywa, po chwili szczyptę soli i pieprzu oraz czosnek, smażymy na wolnym ogniu 5 minut. Ugotowane w źródlanej wodzie płatki, miękkie, ale nie zlepione, mieszamy z lekko chrupiącymi warzywami. Teraz dodajemy pachnący szczypiorek i dekorujemy danie połówkami pomidorków – i możemy smacznie zajadać :)

 

 

Organizator           Patroni honorowi
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców     Główny Inspektorat Sanitarny     Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych     Agencja Rynku Rolnego     Federacja Konsumentów
powered by WEB interface 2005 - 2024 © PFPŻ, Wszystkie prawa zastrzeżone

Strona sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych oraz Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij