tu jesteś > Przepisy kulinarne > Przetwory zbożowe > Płatki zbożowe > Płatki tutti frutti
Dodatkowe informacje
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa

Telefon:  +48 22 830 70 55
Telefon/fax:  +48 22 830 70 56
E-mail:   biuro@pfpz.pl
Płatki tutti frutti
Czas przyrządzania: 10 min
Liczba porcji: 4

Składniki:
  • 10 łyżek płatków owsianych
  •  10 łyżek płatków żytnich
  •  10 łyżek płatków kukurydzianych
  •  truskawki inne sezonowe owoce
  •  1 banan pokrojony w plasterki
  •  100 g orzechów laskowych w ćwiartkach
  •  100 g rodzynek
  •  50 g płatków kokosowych
  •  2 łyżki cukru
  •  1 i 1/2 szklanki mleka

Wsypujemy do miseczki po jednej porcji z każdych płatków (2,5 łyżki) oraz rodzynki i kilka szczypt cukru– wszystko mieszamy. Na wierzch wrzucamy orzechy, płatki kokosowe, ozdabiamy danie owocami i plasterkami bananów. Na koniec wlewamy mleko. Danie wygląda tak pięknie, że aż trudno oderwać od niego wzrok! Smacznego!

Ciekawostka:

Tak przyrządzona potrawa, dzięki zawartości owoców jest bogata nie tylko w błonnik, ale w dodatkowe witaminy i składniki mineralne
 

Organizator           Patroni honorowi
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców     Główny Inspektorat Sanitarny     Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych     Agencja Rynku Rolnego     Federacja Konsumentów
powered by WEB interface 2005 - 2024 © PFPŻ, Wszystkie prawa zastrzeżone

Strona sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych oraz Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij