tu jesteś > Przepisy kulinarne > Przetwory zbożowe > Śniadania > Śniadanie na ... 6 płatków
Dodatkowe informacje
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa

Telefon:  +48 22 830 70 55
Telefon/fax:  +48 22 830 70 56
E-mail:   biuro@pfpz.pl
Śniadanie na ... 6 płatków

Czas przyrządzania: 5 min
Liczba porcji: 4

Składniki:

  • po 50 g płatków owsianych, żytnich, orkiszowych, jęczmiennych, pszennych i gryczanych
  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • miód płynny lub syrop klonowy
  • 2 garście rodzynek
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 8 ćwiartek orzechów laskowych
  • 8 świeżych moreli
  • świeże listki melisy

Kroimy morele, mieszamy płatki z siemieniem, rodzynkami i fruktozą – przekładamy do miseczek. Dekorujemy orzechami, morelami i melisą. Dodajemy jogurt. To szybkie, pyszne i aromatyczne śniadanie da nam wspaniałą energię na kilka godzin.  Smacznego i wszystkiego energicznego!


 

Organizator           Patroni honorowi
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców     Główny Inspektorat Sanitarny     Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych     Agencja Rynku Rolnego     Federacja Konsumentów
powered by WEB interface 2005 - 2024 © PFPŻ, Wszystkie prawa zastrzeżone

Strona sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych oraz Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij