Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Sektor rolno-spożywczy w drodze po dotacje
Od 100 tys. zł do nawet 20 mln zł może otrzymać firma zajmująca się przetwórstwem. Pierwszeństwo w składaniu wniosków mają grupy producentów rolnych

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ogłosiła kolejny nabór wniosków do działania „Zwiększanie wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej i leśnej”. Jest ono skierowane do mikro-, małych i średnich przedsiębiorców oraz takich podmiotów, które zatrudniają mniej niż 750 pracowników lub osiągają dochód nieprzekraczający 200 mln euro rocznie.

Ponieważ środki pochodzą z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich, o możliwości ubiegania się o wsparcie decyduje także zakres wykonywanej działalności oraz spełnienie kilku innych kryteriów. O dotacje z tego działania wolno ubiegać się firmom:

- wykonującym działalność w zakresie przetwórstwa roślin na produkty, które są wykorzystywane na cele energetyczne,

- wykonującym co najmniej jeden z rodzajów działalności wymienionych w rozporządzeniu ministra rolnictwa i rozwoju wsi w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania pomocy w ramach działania „Zwiększanie wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej i leśnej” objętego PROW (DzU z 2007 r. nr 200, poz. 1444 ze zm.),

- posiadającym numer identyfikacyjny nadany w trybie przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności,

- zdolnym do realizacji planowanego przedsięwzięcia (możliwości finansowe).

(Żródło. www.rp.pl)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij