Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
31.08.2010 r. upływa termin składania wniosków dot. dostaw mleka i przetworów mlecznych do szkół podstawowych
31 sierpnia 2010 r. upływa termin składania przez osoby zainteresowane organizowaniem dostaw mleka i przetworów mlecznych do szkół podstawowych w roku szkolnym 2010/2011 wniosków o wydanie decyzji w sprawie przyznania limitu środków finansowych.

W dniu 22 lipca 2010 r. Senat RP przyjął Ustawę z dnia 24 czerwca 2010 r. o zmianie ustawy o organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych, która wprowadza m.in. nowe zasady udzielania dopłaty krajowej do spożycia mleka i przetworów mlecznych w szkołach podstawowych od roku szkolnego 2010/2011, polegające na określeniu dla Wnioskodawcy zainteresowanego dostarczaniem mleka i przetworów mlecznych do szkół podstawowych - limitu środków finansowych na realizację ww. dostaw w danym roku szkolnym.

Wnioskodawcy zainteresowani organizowaniem dostaw mleka i przetworów mlecznych do szkół podstawowych w roku szkolnym 2010/2011 powinni złożyć w Oddziale Terenowym Agencji Rynku Rolnego do dnia 31 sierpnia 2010 r. - Wniosek o wydanie decyzji w sprawie przyznania limitu środków finansowych wraz z informacjami szkół podstawowych, potwierdzającymi kwotę wnioskowanego limitu (w przypadku Wnioskodawców placówek oświatowych – tylko Wniosek o wydanie decyzji w sprawie przyznania limitu środków finansowych).

Szczegółowe informacje dstępne są na stronie internetowej Agencji Rynku Rolnego: http://www.arr.gov.pl/index.php?idDzialu=00068


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij