Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Mięso drobiowe trzeba będzie znakować krajem pochodzenia
Państwa członkowskie UE osiągnęły nieformalne porozumienie w sprawie poszerzenia obowiązku oznakowania produktów krajem pochodzenia również na mięso drobiowe - podaje FAMMU/FAPA.

Jeśli kraj pochodzenia produktu nie jest taki sam jak jego głównego składnika, producenci żywności będą musieli podać na etykiecie również pochodzenie składnika lub zaznaczyć, że główny składnik pochodzi z innego miejsca niż gotowy produkt.

(Źródło: FAMMU/FAPA)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij