Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Działalność w branży spożywczej a ochrona środowiska
Zanieczyszczenia emitowane do powietrza przez przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego to pyły oraz gazy


Instalacje działające w sektorze branży spożywczej, emitując gazy lub pyły do powietrza, wymagają zazwyczaj podjęcia jednego z następujących działań:


1)     uzyskania pozwolenia na wprowadzanie gazów lub pyłów do powietrza

2)     dokonania zgłoszenia właściwemu organowi

3)     uzyskania pozwolenia zintegrowanego


Zasadą jest, iż prowadzenie działalności polegającej na wprowadzaniu gazów lub pyłów do powietrza z obiektów przemysłowych wymaga uzyskania pozwolenia, o które powinien ubiegać się prowadzący obiekt przemysłowy (instalację).


Więcej informacji w nr 1, luty 2013 r. kwartalnika Food-Lex.



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij