Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Notowania cukru odbiły się od dna
Po głębokiej obniżce notowań w drugiej połowie lipca, początek sierpnia przyniósł dynamiczne wzrosty. W Londynie za tonę cukru białego trzeba było zapłacić 490,7 USD, a w Nowym Jorku za cukier surowy 374,1 USD/t. W ciągu ostatniego tygodnia notowania wzrosły odpowiednio o 3 i 5 proc., a w relacji rocznej były niższe od odpowiednio 21 i 25 proc. - informuje FAMMU/FAPA.

Otatnie spadki spowodowane są głównie sytuacją techniczną ryku i mniejszą podażą cukru z Brazylii za sprawą deszczu, który opóźnił zbiory i produkcję, a także faktu, że więcej trzciny trafia do rafinerii bioetanolu kosztem cukrowni. Ostatnio ceny długo spadały (do najniższego od 3 lat poziomu), co musiało wygenerować popyt i tym samym wzrosty.

 

(Źródło: FAMMU/FAPA).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij