HOME PODSTAWOWE INFORMACJE BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTA PRZEPISY FAKTY I MITY AROMATY SUBSTANCJE SŁODZĄCE  
START BAZY DODATKÓW
BAZY DODATKÓW


   Dostęp do unijnej bazy dodatków



 

 Poniższa wyszukiwarka prezentuje nieaktualne informacje:

Numer Nazwa chemiczna
Funkcja technologiczna

Numer Nazwa chemiczna Funkcja technologiczna
E 100 Kurkumina Barwnik
E 101 Ryboflawiny Barwnik
E 102 Tartrazyna Barwnik
E 104 Żółcień chinolinowa Barwnik
E 110 Żółcień pomarańczowa S , , Żółcień pomarańczowa FCF Barwnik
E 120 Koszenila , kwas karminowy , karminy Barwnik
E 122 Azorubina,, karmoizyna Barwnik
E 123 Amarant Barwnik
E 124 Pąs 4 R,, czerwień koszenilowa A Barwnik
E 127 Erytrozyna Barwnik
E 129 Czerwień Allura AC Barwnik
E 131 Błękit patentowy V Barwnik
E 132 Indygotyna,, indygokarmin Barwnik
E 133 Błękit brylantowy FCF Barwnik
E 140 Chlorofile i chlorofiliny Barwnik
E 141 Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin Barwnik
E 142 Zieleń S Barwnik
E 150a Karmel Barwnik
E 150b Karmel siarczynowy Barwnik
E 150c Karmel amoniakalny Barwnik
E 150d Karmel amoniakalno-siarczynowy Barwnik
E 151 Czerń brylantowa BN , czerń PN Barwnik
E 153 Węgiel roślinny Barwnik
E 155 Brąz HT Barwnik
E 160a Karoteny Barwnik
E 160b Annato , Biksyna , norbiksyna Barwnik
E 160c Ekstrakt z papryki , Kapsantyna , kapsorubina Barwnik
E 160d Likopen Barwnik
E 160e Beta-apo-8'-karotenal (C 30) Barwnik
E 161b Luteina Barwnik
E 161g Kantaksantyna Barwnik
E 162 Betanina , czerwień buraczana Barwnik
E 163 Antocyjany Barwnik
E 170 Węglan wapnia Barwnik , Substancja przeciwzbrylająca , Substancja wiążąca , Regulator kwasowości , Nośnik
E 171 Dwutlenek tytanu Barwnik
E 172 Tlenki i wodorotlenki żelaza Barwnik
E 173 Glin Barwnik
E 174 Srebro Barwnik
E 175 Złoto Barwnik
E 180 Czerwień litolowa BK Barwnik
E 200 Kwas sorbowy Substancja konserwująca
E 202 Sorbinian potasu Substancja konserwująca
E 203 Sorbinian wapnia Substancja konserwująca
E 210 Kwas benzoesowy Substancja konserwująca
E 211 Benzoesan sodu Substancja konserwująca
E 212 Benzoesan potasu Substancja konserwująca
E 213 Benzoesan wapnia Substancja konserwująca
E 214 p-hydroksybenzoesan etylu Substancja konserwująca
E 215 Sól sodowa p-hydroksybenzoesanu etylu Substancja konserwująca
E 218 p-hydroksybenzoesan metylu Substancja konserwująca
E 219 Sól sodowa p-hydroksybenzoesanu etylu Substancja konserwująca
E 220 Dwutlenek siarki (Bezwodnik kwasu siarkawego) Substancja konserwująca
E 221 Siarczyn sodu Substancja konserwująca
E 222 Wodorosiarczyn sodu Substancja konserwująca
E 223 Pirosiarczyn soduSubstancja konserwująca , Środek do przetwarzania mąki (polepszacz)
E 224 Pirosiarczyn potasu Substancja konserwująca
E 226 Siarczyn wapnia Substancja konserwująca
E 227 Wodorosiarczyn wapnia Substancja konserwująca
E 228 Wodorosiarczyn potasu Substancja konserwująca
E 234 Nizyna Substancja konserwująca
E 235 Natamycyna Substancja konserwująca
E 239 Heksametylenoczteroamina Substancja konserwująca
E 242 Dimetylodiwęglan Substancja konserwująca
E 249 Azotyn potasu Substancja konserwująca
E 250 Azotyn sodu Substancja konserwująca
E 251 Azotan sodu Substancja konserwująca
E 252 Azotan potasu Substancja konserwująca
E 260 Kwas octowy Kwas , Substancja konserwująca
E 261 Octany potasu Substancja konserwująca , Regulator kwasowości
E 262 Octany sodu Regulator kwasowości , Sekwestrant , Substancja konserwująca
E 263 Octan wapnia Regulator kwasowości , Stabilizator , Sekwestrant , Nośnik
E 270 Kwas mlekowy Kwas , Substancja konserwująca
E 280 Kwas propionowy Substancja konserwująca
E 281 Propionian sodu Substancja konserwująca
E 282 Propionian wapnia Substancja konserwująca
E 283 Propionian potasu Substancja konserwująca
E 284 Kwas borowy Substancja konserwująca
E 285 Czteroboran sodu (boraks) Substancja konserwująca
E 290 Dwutlenek węgla Gaz nośny , Gaz do pakowania , Substancja konserwująca
E 296 Kwas jabłkowy Kwas , Substancja konserwująca
E 297 Kwas fumarowy Kwas , Substancja konserwująca
E 300 Kwas askorbinowyPrzeciwutleniacz , Środek do przetwarzania mąki (polepszacz)
E 301 Askorbinian sodu Przeciwutleniacz
E 302 Askorbinian wapnia Przeciwutleniacz
E 304 Estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego Przeciwutleniacz
E 306 Mieszanina tokoferoli Przeciwutleniacz
E 307 Alfa-tokoferol Przeciwutleniacz
E 308 Gamma-tokoferol Przeciwutleniacz
E 309 Delta-tokoferol Przeciwutleniacz
E 310 Galusan propylu Przeciwutleniacz
E 311 Galusan oktylu Przeciwutleniacz
E 312 Galusan dodecylu Przeciwutleniacz
E 315 Kwas izoaskorbinowy (kwas erytrobowy) Przeciwutleniacz
E 316 Izoaskorbinian sodu Przeciwutleniacz
E 320 Butylohydroksyanizol (BHA) Przeciwutleniacz
E 321 Butylohydroksytoluen (BHT) Przeciwutleniacz
E 322 Lecytyny Emulgator , Przeciwutleniacz , Nośnik
E 325 Mleczan soduRegulator kwasowości , Substancja utrzymująca wilgoć , Emulgator
E 326 Mleczan potasuRegulator kwasowości , Substancja utrzymująca wilgoć , Emulgator
E 327 Mleczan wapnia Regulator kwasowości
E 330 Kwas cytrynowy Regulator kwasowości , Sekwestrant
E 331 Cytryniany sodu Regulator kwasowości , Sól emulgująca , Sekwestrant , Nośnik
E 332 Cytryniany potasu Regulator kwasowości , Sól emulgująca , Sekwestrant , Nośnik
E 333 Cytryniany wapnia Regulator kwasowości , Substancja wiążąca , Emulgator , Sekwestrant
E 334 Kwas winowy (L(+)-) Kwas , Sekwestrant
E 335 Winiany sodu Sekwestrant , Sól emulgująca , Regulator kwasowości
E 336 Winiany potasu Regulator kwasowości , Sól emulgująca , Kwas , Substancja spulchniająca
E 337 Winian potasowo-sodowy Regulator kwasowości , Sól emulgująca , Sekwestrant
E 338 Kwas fosforowy Kwas , Sekwestrant
E 339 Fosforany sodu Regulator kwasowości , Emulgator , Substancja wiążąca
E 340 Fosforany potasu Regulator kwasowości , Sekwestrant , Sól emulgująca
E 341 Fosforany wapnia Substancja spulchniająca , Regulator kwasowości , Sól emulgująca , Sekwestrant , Substancja wiążąca , Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 343 Fosforany magnezu Pozostałe
E 350 Jabłczany sodu Regulator kwasowości
E 351 Jabłczan potasu Regulator kwasowości
E 352 Jabłczany wapnia Regulator kwasowości , Substancja wiążąca
E 353 Kwas metawinowy Sekwestrant
E 354 Winian wapnia Regulator kwasowości , Substancja spulchniająca , Emulgator
E 355 Kwas adypinowy Regulator kwasowości
E 356 Adypinian sodu Regulator kwasowości , Substancja żelująca , Substancja spulchniająca
E 357 Adypinian potasu Regulator kwasowości , Substancja żelująca , Substancja spulchniająca
E 363 Kwas bursztynowy Regulator kwasowości
E 380 Cytrynian triamonowy Regulator kwasowości , Sól emulgująca
E 385 Sól wapniowo-disodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego (sól wapniowo-disodowa EDTA) Sekwestrant , Przeciwutleniacz
E 400 Kwas alginowyEmulgator , Stabilizator , Substancja żelująca , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 401 Alginian soduEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 402 Alginian potasuEmulgator , Stabilizator , Substancja żelująca , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 403 Alginian amonuEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Substancja żelująca , Nośnik
E 404 Alginian wapniaEmulgator , Stabilizator , Substancja żelująca , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 405 Alginian glikolu propylenowegoEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 406 AgarStabilizator , Emulgator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 407 KaragenStabilizator , Substancja żelująca , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 407a Przetworzone wodorosty morskie z gatunku EucheumaStabilizator , Substancja zagęszczająca , Substancja żelująca
E 410 Mączka chleba świętojańskiegoEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 412 Guma guarStabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 413 TragakantaEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 414 Guma arabska (guma akacjowa)Emulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Substancja glazurująca , Nośnik
E 415 Guma ksantanowaStabilizator , Substancja zagęszczająca , Substancja pianotwórcza , Nośnik
E 416 Guma karayaEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca
E 417 Guma taraStabilizator , Substancja zagęszczająca
E 418 Guma gellanStabilizator , Substancja zagęszczająca
E 420 SorbitoleSubstancja utrzymująca wilgoć , Substancja słodząca , Stabilizator , Substancja wiążąca , Substancja wypełniająca , Sekwestrant , Nośnik
E 421 Mannitol Substancja słodząca , Substancja wiążąca , Nośnik
E 422 GlicerolSubstancja utrzymująca wilgoć , Substancja wiążąca , Nośnik
E 425 Konjac Nośnik
E 432 Monolaurynian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 20) Emulgator , Nośnik
E 433 Monooleinian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 80) Emulgator , Nośnik
E 434 Monopalmitynian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 40) Emulgator , Nośnik
E 435 Monostearynian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 60) Emulgator , Nośnik
E 436 Tristearynian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 65) Emulgator , Nośnik
E 440 PektynyStabilizator , Substancja żelująca , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Nośnik
E 442 Fosfatydy amonu Emulgator , Nośnik
E 444 Octan izomaślanu sacharozy Pozostałe
E 445 Estry glicerolu i żywicy roślinnej Stabilizator
E 450 Difosforany Regulator kwasowości , Sekwestrant , Emulgator , Stabilizator , Substancja spulchniająca , Substancja wiążąca
E 451 Trifosforany Sól emulgująca , Substancja wiążąca , Sekwestrant
E 452 Polifosforany Sól emulgująca , Sekwestrant , Substancja wiążąca
E 459 Beta-cyklodekstryna Nośnik
E 460 CelulozaSubstancja przeciwzbrylająca , Substancja zagęszczająca , Substancja wypełniająca , Nośnik
E 461 MetylocelulozaEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Substancja wypełniająca , Nośnik
E 463 HydroksypropylocelulozaEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 464 HydroksypropylometylocelulozaEmulgator , Stabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 465 Etylometyloceluloza Emulgator , Stabilizator , Substancja pianotwórcza , Nośnik
E 466 Karboksymetyloceluloza , Sól sodowa karboksymetylocelulozy , Guma celulozowaStabilizator , Substancja zagęszczająca , Nośnik
E 468 Sól sodowa karboksymetylocelulozy usieciowana , Guma celulozowa usieciowana Nośnik
E 469 Enzymatycznie zhydrolizowana karboksymetyloceluloza , Enzymatycznie zhydrolizowana guma celulozowa Nośnik
E 470a Sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych Emulgator , Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 470b Sole magnezowe kwasów tłuszczowych Substancja przeciwzbrylająca , Substancja wiążąca , Nośnik
E 471 Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych Emulgator , Stabilizator , Nośnik
E 472a Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowymEmulgator , Stabilizator , Substancja glazurująca , Nośnik
E 472b Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym Emulgator
E 472c Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym Emulgator , Stabilizator , Nośnik
E 472d Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym Emulgator
E 472e Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym Emulgator , Nośnik
E 472f Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane mieszaniną kwasu octowego i winowego Emulgator
E 473 Estry sacharozy i kwasów tłuszczowych Emulgator , Stabilizator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 474 Sacharoglicerydy Emulgator
E 475 Estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu Emulgator , Nośnik
E 476 Polirycynooleinian poliglicerolu Emulgator , Stabilizator
E 477 Estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego Emulgator , Stabilizator
E 479b Termoutleniony olej sojowy z mono- i diglicerydami kwasów tłuszczowychEmulgator
E 481 Stearoilomleczan sodu Emulgator , Stabilizator
E 482 Stearoilomleczan wapnia Stabilizator
E 483 Winian stearylu Emulgator , Stabilizator
E 491 Monostearynian sorbitoluEmulgator , Stabilizator , Substancja glazurująca , Substancja przeciwpieniąca , Nośnik
E 492 Tristearynian sorbitolu Emulgator , Stabilizator , Nośnik
E 493 Monolaurynian sorbitolu Emulgator , Stabilizator , Nośnik
E 494 Monooleinian sorbitolu Emulgator , Stabilizator , Nośnik
E 495 Monopalmitynian sorbitolu Emulgator , Stabilizator , Nośnik
E 500 Węglany sodu Regulator kwasowości
E 501 Węglany potasu Regulator kwasowości , Nośnik
E 503 Węglany amonu Regulator kwasowości , Substancja spulchniająca
E 504 Węglany magnezu Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik , Regulator kwasowości
E 507 Kwas chlorowodorowy (kwas solny) Kwas
E 508 Chlorek potasu Substancja żelująca , Nośnik
E 509 Chlorek wapnia Sekwestrant , Substancja wiążąca , Nośnik
E 511 Chlorek magnezu Substancja wiążąca , Nośnik
E 512 Chlorek cynawy Stabilizator
E 513 Kwas siarkowy kwas
E 514 Siarczany sodu Kwas , Regulator kwasowości , Nośnik
E 515 Siarczany potasu Nośnik
E 516 Siarczan wapnia Substancja wiążąca , Sekwestrant , Nośnik
E 517 Siarczan amonu Nośnik
E 520 Siarczan glinu Substancja wiążąca
E 521 Siarczan glinowo-sodowy Regulator kwasowości , Substancja wiążąca
E 522 Siarczan glinowo-potasowy Regulator kwasowości , Substancja wiążąca
E 523 Siarczan amonowo-glinowy Regulator kwasowości
E 524 Wodorotlenek sodu Regulator kwasowości
E 525 Wodorotlenek potasu Regulator kwasowości
E 526 Wodorotlenek wapnia Regulator kwasowości , Substancja wiążąca
E 527 Wodorotlenek amonu Regulator kwasowości
E 528 Wodorotlenek magnezu Regulator kwasowości
E 529 Tlenek wapnia Regulator kwasowości
E 530 Tlenek magnezu Regulator kwasowości
E 535 Żelazocyjanek sodu Substancja przeciwzbrylająca
E 536 Żelazocyjanek potasu Substancja przeciwzbrylająca
E 538 Żelazocyjanek wapnia Substancja przeciwzbrylająca
E 541 Fosforan glinowo-sodowy, kwaśny Kwas , Substancja spulchniająca
E 551 Dwutlenek krzemu Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 552 Krzemian wapnia Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 553a Krzemian magnezu Substancja przeciwzbrylająca
E 553b Talk Substancja przeciwzbrylająca , Substancja wiążąca , Nośnik
E 554 Krzemian glinowo-sodowy Substancja przeciwzbrylająca
E 555 Krzemian glinowo-potasowy Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 556 Krzemian glinowo-wapniowy Substancja przeciwzbrylająca
E 559 Krzemian glinu (kaolin) Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 570 Kwasy tłuszczoweSubstancja przeciwpieniąca , Nośnik
E 574 Kwas glukonowy Regulator kwasowości , Sekwestrant , Substancja spulchniająca
E 575 Lakton kwasu glukonowego Kwas , Sekwestrant , Substancja spulchniająca
E 576 Glukonian sodu Sekwestrant
E 577 Glukonian potasu Sekwestrant , Nośnik
E 578 Glukonian wapnia Regulator kwasowości , Substancja wiążąca , Sekwestrant , Stabilizator
E 579 Glukonian żelazawy Substancja wzmacniająca kolor
E 585 Mleczan żelazawy Substancja wzmacniająca kolor
E 620 Kwas glutaminowyWzmacniacz smaku
E 621 Glutaminian monosodowyWzmacniacz smaku
E 622 Glutaminian monopotasowyWzmacniacz smaku
E 623 Diglutaminian wapniaWzmacniacz smaku
E 624 Glutaminian monoamonowyWzmacniacz smaku
E 625 Diglutaminian magnezuWzmacniacz smaku
E 626 Kwas guanylowyWzmacniacz smaku
E 627 Guanylan disodowyWzmacniacz smaku
E 628 Guanylan dipotasowyWzmacniacz smaku
E 629 Guanylan wapniaWzmacniacz smaku
E 630 Kwas inozynowyWzmacniacz smaku
E 631 Inozynian disodowyWzmacniacz smaku
E 632 Inozynian dipotasowyWzmacniacz smaku
E 633 Inozynian wapniaWzmacniacz smaku
E 634 5'-rybonukleotydy wapniaWzmacniacz smaku
E 635 5'-rybonukleotydy disodoweWzmacniacz smaku
E 640 Glicyna i jej sól sodowaRegulator kwasowości , Sekwestrant , Substancja utrzymująca wilgoć , Nośnik
E 650 Octan cynku Pozostałe
E 900 DimetylopolisiloksanSubstancja przeciwpieniąca , Substancja przeciwzbrylająca , Nośnik
E 901 Wosk pszczeli, biały i żółty Substancja do stosowania na powierzchni , Nośnik
E 902 Wosk candelilla Substancja do stosowania na powierzchni
E 903 Wosk carnauba Substancja do stosowania na powierzchni
E 904 Szelak Substancja do stosowania na powierzchni
E 905 Wosk mikrokrystaliczny Substancja do stosowania na powierzchni
E 907 Uwodorniony poli-1-deken Substancja do stosowania na powierzchni
E 912 Estry kwasu montanowego Substancja do stosowania na powierzchni
E 914 Wosk polietylenowy utleniony Substancja do stosowania na powierzchni
E 920 L-cysteinaŚrodek do przetwarzania mąki (polepszacz)
E 927b Karbamid Substancja wiążąca
E 938 Argon Gaz do pakowania
E 939 Hel Gaz do pakowania
E 941 Azot Gaz do pakowania
E 942 Podtlenek azotu Pozostałe
E 943a Butan Pozostałe
E 943b Izobutan Pozostałe
E 944 Propan Pozostałe
E 948 Tlen Gaz do pakowania
E 949 Wodór Pozostałe
E 950 Acesulfam K Substancja słodząca , Substancja wzmacniająca smak i zapach
E 951 AspartamSubstancja słodząca , Wzmacniacz smaku
E 952 Cyklaminiany Substancja słodząca
E 953 IzomaltSubstancja słodząca , Substancja wypełniająca , Substancja przeciwzbrylająca , Substancja glazurująca , Nośnik
E 954 Sacharyny Substancja słodząca
E 955 Sukraloza Substancja słodząca
E 957 TaumatynaSubstancja słodząca , Wzmacniacz smaku
E 959 Neohesperydyna DC Substancja słodząca
E 962 Sól aspartamu i acesulfamu Substancja słodząca
E 965 MaltitoleSubstancja słodząca , Substancja utrzymująca wilgoć , Stabilizator , Substancja wypełniająca , Substancja wiążąca , Nośnik
E 966 Laktitol Substancja słodząca , Substancja wiążąca , Nośnik
E 967 KsylitolSubstancja słodząca , Substancja utrzymująca wilgoć , Nośnik
E 999 Ekstrakt Quillaia Substancja pianotwórcza
E 1103 Inwertaza Pozostałe
E 1105 Lizozym Konserwant
E 1200 PolidekstrozaSubstancja wypełniająca , Substancja utrzymująca wilgoć , Substacja wiążąca , Nośnik
E 1201 Poliwinylopirolidon Nośnik
E 1202 Poliwinylopolipirolidon Stabilizator , Nośnik
E 1404 Skrobia utlenionaStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1410 Fosforan monoskrobiowyStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1412 Fosforan diskrobiowyStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1413 Fosforanowany fosforan diskrobiowyStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1414 Acetylowany fosforan diskrobiowyStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1420 Skrobia acetylowanaStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1422 Acetylowany adypinian diskrobiowyStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1440 HydroksypropyloskrobiaStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1442 Hydroksypropylofosforan diskrobiowyStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1450 Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowegoStabilizator , Substancja zagęszczająca , Emulgator , Substancja wiążąca , Nośnik
E 1451 Acetylowana skrobia utleniona Nośnik
E 1505 Cytrynian trietylowy Nośnik , Sekwestrant
E 1517 Dioctan glicerolu (diacetyna) Nośnik
E 1518 Trioctan glicerolu (triacetyna)Nośnik , Substancja utrzymująca wilgoć
E 1519 Alkohol benzylowy Nośnik
E 1520 Propano-1,2-diol (glikol propylenowy) Nośnik
E 968 erytrytolsubstancja słodząca
E 319 Tert-butylohydrochinon TBHQprzeciwutleniacz
E 586 4-heksylorezorcynolSubstancja słodząca , Wzmacniacz smaku , substancja utrzymująca wilgoć
E 426 Hemiceluloza sojowaSubstancja emulgująca , substancja zagęszczająca , substancja stabilizująca , substancja przeciwzbrylająca
E 1204 PullulanSubstancja glazurująca
E 1452 Sól glinowa oktenylobursztynianu skrobiowegoSubstancja przeciwzbrylająca , Nośnik , Substancja stabilizująca
E 961 neotamsubstancja słodząca
E 1205 Zasadowy kopolimer metakrylanu
E 960 glikozydy stewiolowesubstancja słodząca
E 392 Ekstrakty z rozmarynu (wyciągi z rozmarynu)
E 427 Guma kasja
E 431 Stearynian polioksyetylenu (40)
E 964 Syrop poliglucitolowysubstancja słodząca
E 1203 Alkohol poliwinylowy (PVA)
E 1521 Glikol polietylenowy
Rozmiar: 541 bajtów
CMS by - WEB interface
Poleć stronę Drukuj Mapa Serwisu Na górę
   
2005 - 2025 © PFPZ, Wszystkie prawa zastrzeżone
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij