HOME PODSTAWOWE INFORMACJE BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTA PRZEPISY FAKTY I MITY AROMATY SUBSTANCJE SŁODZĄCE  
START AROMATY SUBSTANCJE NIEPOŻĄDANE WYMIENIONE W ANEKSIE III. ARTYKUŁ 6 Substancje, które jako takie, nie mogą być dodawane do żywności
AROMATY
Substancje, które jako takie, nie mogą być dodawane do żywności

 

Art. 6 - Obecność niektórych substancji.
Do środków spożywczych nie dodaje się substancji wymienionych w załączniku III część A.

 

W załączniku III Części A Rozporządzenia 1334/2008 wymienia się szereg substancji: są to substancje występujące naturalnie w niektórych środkach spożywczych, których nie można dodawać, jako takich, do żywności.

Rozmiar: 541 bajtów
CMS by - WEB interface
Poleć stronę Drukuj Mapa Serwisu Na górę
   
2005 - 2022 © PFPZ, Wszystkie prawa zastrzeżone
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij