Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie zaprasza na studia podyplomowe:
BEZPIECZEŃSTWO, HIGIENA ŻYWNOŚCI I JAKOŚĆ W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM.
Uwaga: Trwa rekrutacja na kolejną edycję studiów. Rozpoczęcie luty 2011.
Zapraszamy do składania dokumentów.


Wykaz dokumentów: podanie, kwestionariusz osobowy, odpis lub poświadczoną przez uczelnię kopię dyplomu ukończenia studiów wyższych, jedno zdjęcie zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dokumentów tożsamości, kserokopię dowodu osobistego lub paszportu.

Wydajemy

1.    Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych;

2.    Zaświadczenie szkolenia Specjalisty ds. HACCP;

3.    Zaświadczenia szkolenia Audytorów HACCP.

Charakterystyka:
Studia specjalnie zaprojektowane dla osób nadzorujących bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Zdobyta wiedza będzie pomocna w pełnieniu obowiązków służbowych i podniesie kwalifikacje pracowników. Wykładowcy:

Wybitni specjaliści z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, higieny, technologii, mikrobiologii żywności z SGGW w Warszawie, Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie i Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

Program: podstawy technologii żywności, towaroznawstwo żywności, higiena żywności, jakość żywności w łańcuchu żywnościowym, mikrobiologia żywności, zanieczyszczenia fizyczne żywności, toksykologia żywności, GHP, GMP, GLP, ochrona konsumenta na rynku żywności w świetle prawa żywnościowego, system HACCP, wdrażanie GHP, GMP i HACCP do zakładu, podstawy żywienia i dietetyka, metody utrwalania i przechowywania żywności, projektowanie zakładu i linii technologicznych w aspekcie higienicznym, ocena jakości żywności, systemy  zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, audyt systemu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego, analiza ryzyka, analiza ryzyka – dokumentowanie.

Program studiów obejmuje 170 godzin dydaktycznych i jest zrealizowany w czasie 12 dwudniowych zjazdów sobotnio-niedzielnych.
Metody nauczania: wykłady, ćwiczenia laboratoryjne oraz zajęcia warsztatowe.
Kierownik studiów: Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska.
Sekretarz studiów: Dr inż. Joanna Trafiałek.
Czas trwania studiów: 2 semestry.
Opłata: 4800 zł za dwa semestry.
Miejsce składania dokumentów: budynek 32, pokój 2071
lub listem poleconym na ww. adres.

 

Zapraszam serdecznie

 

Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij