Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wzrasta eksport amerykańskiej wołowiny do UE
Amerykanie coraz poważniej wchodzą na rynek europejski ze swoją wołowiną - informuje FAMMU/FAPA.

W pierwszych ośmiu miesiącach 2010 roku Stany Zjednoczone dostarczyły do Unii 14,2 tys. ton wołowiny, tj. o 80 proc. więcej niż przed rokiem.

Wzrost eksportu to efekt działania 20 tys. kontyngentu preferencyjnego na dostawy amerykańskiej wołowiny do krajów Wspólnoty, a także promocja mięsa pochodzącego od rasy Black Angus. Amerykańska wołowina od zwierząt tej rasy sprzedawana jest już w 18 krajach Europy.

(Źródło: FAMMU/FAPA)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij