Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Sezonowy spadek cen żywności będzie niższy niż w ubiegłych latach?
Tegoroczny sezonowy spadek cen żywności może być niższy niż w ubiegłych latach - oceniają eksperci Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

"Utrzymuje się wysoka dynamika cen detalicznych żywności. Żywność w Polsce drożeje szybciej niż w starych krajach europejskich, ale wolniej niż w wielu nowych krajach członkowskich. Wobec wysokich cen surowców rolniczych i wysokich cen energii sezonowy spadek cen żywności może być w tym roku mniejszy" - napisano w czerwcowym raporcie Instytutu.

(Źródło: PAP).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij