Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych”
W nr 6/2011 „Przemysłu Spożywczego” ukazał się artykuł pt. „Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych” autorstwa Bożeny Noseckiej.

Spowolnienie tempa wzrostu dochodów konsumentów spowodowało spadek konsumpcji, a w konsekwencji produkcji soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych. W segmencie napojów bezalkoholowych utrzymała się jedynie tendencja wzrostowa spożycia wód w opakowaniach jednostkowych, tańszych niż inne napoje bezalkoholowe. Odnowienie tendencji wzrostowej konsumpcji i produkcji soków, napojów oraz nektarów będzie możliwe w warunkach przyspieszenia rozwoju gospodarki. Tempo rozwoju sektora będzie jednak niższe niż przed okresem jego zastoju. Odnowieniu tendencji wzrostowej konsumpcji będzie sprzyjać dalsza dywersyfikacja oferty podażowej krajowych producentów. Artykuł ten dostępny jest odpłatnie w wersji elektronicznej na stronie: http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij