Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Powodzenie programu stypendialnego PFPŻ ZP!
Ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony studentów, jak i Państwowych Uczelni Wyższych cieszy się ogłoszony w czerwcu br. program stypendialny Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców.

Program skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich, realizujących prace naukowe w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.

Celem programu stypendialnego jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.

Zgodnie z Regulaminem, o stypendia naukowe Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców mogą ubiegać się studenci stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.

Porozumienie w zakresie podpisało 9 Wyższych Uczelni Państwowych: 
  1. Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  2. Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
  3. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  4. Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  5. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  6. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  7. Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
  8. Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. J. i J. Śniadeckich w Bydgoszczy
  9. Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
W określonym w regulaminie terminie przyjmowania aplikacji, do biura PFPŻ ZP wpłynęło łącznie 55 wniosków, z czego 25 dotyczyło stypendium magisterskiego, a 30 - stypendium doktoranckiego.

Wnioski o stypendium opiniuje komisja stypendialna, w skład której wchodzą Przedstawiciele Rady Naukowej PFPŻ ZP oraz Przedstawiciele Zarządu PFPŻ ZP.

Finalna ocena wniosków zostanie dokonana przez Komisję Stypendialną w terminie do dnia 9 grudnia br. Laureaci programu stypendialnego zostaną indywidualnie poinformowani o wynikach oceny.

Dodatkowych informacji udziela:

Andrzej Gantner – Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności
tel. (22) 830 70 55
e-mail: biuro@pfpz.pl

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij