Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
I etap II edycji Konkursu o zdrowym stylu życia Trzymaj Formę! zakończony!
25 stycznia 2013 r. Komisja Konkursowa dokonała oceny prac uczestników I etapu konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia "Trzymaj Formę!”. Konkurs zorganizowany został w ramach programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!” realizowanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną we współpracy z PFPŻ ZP.

Do drugiego, powiatowego etapu zakwalifikowanych zostało 90 uczniów (spośród 1469 zgłoszonych do etapu szkolnego) z wybranych powiatów województw małopolskiego, śląskiego, opolskiego oraz zachodniopomorskiego, którzy uzyskali nie mniej niż 32 punkty na 40 możliwych do zdobycia, czyli odpowiedzieli poprawnie na minimum 80% pytań. Powiatowy etap konkursu odbędzie się 1 marca 2013 r. o godzinie 10.00 w siedzibach właściwych terenowo powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.

Konkurs jest przeznaczony dla uczniów gimnazjów, zainteresowanych pogłębianiem wiedzy dotyczącej zdrowego stylu życia, w szczególności w zakresie właściwego odżywiania, opartego na zbilansowanej diecie i aktywności fizycznej oraz ich znaczenia dla organizmu człowieka. Głównym celem konkursu jest kształtowanie zdrowych postaw i nawyków, jak również zwiększenie świadomości konsumenckiej np. poprzez zdobycie wiedzy na temat praw konsumenta oraz umiejętności korzystania z informacji zamieszczonych na opakowaniach produktów żywnościowych.

Więcej informacji na stronie internetowej programu Trzymaj Formę! pod adresem: http://www.trzymajforme.pl/index/?id=63923f49e5241343aa7acb6a06a751e7


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij