Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Najnowsze wydanie Kwartalnika "Food-Lex"
Wydano kolejny numer kwartalnika „Food-Lex” (2/2020), w którym zamieszczono aktualne informacje z obszaru prawa żywnościowego, prawa ogólnogospodarczego oraz prawa ochrony środowiska.

Najnowsze wydanie Kwartalnika "Food-Lex" jest już dostępne na stronie: www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435


W tym numerze znalazły się m.in. następujące artykuły:

  • Deklarowanie zawartości witamin i składników mineralnych w etykietowaniu żywności
  • Umowy sprzedaży w branży spożywczej okiem praktyka
  • Podsumowanie działalności Centrum Polubownego Rozwiązywania Sporów dot. Żywności w zakresie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich
  • Aspekty prawne stosowania aromatów do żywności. Część II
  • Aktualne prace normalizacyjne nad żywnością przeznaczoną dla starszych niemowląt i małych dzieci
  • Mikroplastiki
  • Odpady po nowemu, czyli szansa dla producentów
  • Wymogi prawa żywnościowego związane ze sprzedażą żywności przez internet
okladka_02_2020

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij