Najnowsze wydanie Kwartalnika "Food-Lex"Wydano kolejny numer kwartalnika „Food-Lex” (2/2020), w którym zamieszczono aktualne informacje z obszaru prawa żywnościowego, prawa ogólnogospodarczego oraz prawa ochrony środowiska.Najnowsze wydanie Kwartalnika "Food-Lex" jest już
dostępne na stronie: www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435
W tym numerze znalazły się m.in. następujące artykuły:
- Deklarowanie zawartości witamin i składników mineralnych w
etykietowaniu żywności
- Umowy sprzedaży w branży spożywczej okiem praktyka
- Podsumowanie działalności Centrum Polubownego Rozwiązywania
Sporów dot. Żywności w zakresie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich
- Aspekty prawne stosowania aromatów do żywności. Część II
- Aktualne prace normalizacyjne nad żywnością przeznaczoną
dla starszych niemowląt i małych dzieci
- Mikroplastiki
- Odpady po nowemu, czyli szansa dla producentów
- Wymogi prawa żywnościowego związane ze sprzedażą żywności
przez internet
pełna lista aktualności
|