Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Rozp. KE (UE) 2020/749 z dn. 4/06/2020
Zmieniające zał. III do rozp. PE i Rady (WE) nr 396/2005 w odniesieniu do NDP pozostałości chloranu w określonych produktach oraz na ich powierzchni (DZ.URZ. UE L 178)

Rozporządzenie ustanawia tymczasowe najwyższe dopuszczalne poziomy (NDP) chloranu w żywności wprowadzając zmiany w załączniku III do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 w odniesieniu m.in. do owoców, warzyw (w tym ziemniaków), grzybów, alg, nasion oleistych, zbóż, herbaty, kawy naparów ziołowych, kakao, chmielu, przypraw, produktów pochodzenia zwierzęcego.

Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 3/2020, dostęp dla prenumeratorów>> 

0920_WKD_market-fresh-mushrooms-1226x0-c-default

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij