Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Komisja Kodeksu Żywnościowego pracuje pomimo pandemii
Pandemia COVID-19 doprowadziła do odwołania wszystkich fizycznych posiedzeń Komisji Kodeksu Żywnościowego (KKŻ) i jej organów pomocniczych w 2020 roku.

Jednak w celu zapewnienia ciągłości pracy tej organizacji oraz postępu w kluczowych kwestiach, takich jak zatwierdzenie opracowanych norm i rozpoczęcie nowych prac, państwa członkowskie zgodziły się na organizację sesji KKŻ w formie wideokonferencji, co wiązało się z ograniczeniem niektórych zasad proceduralnych.


43. sesja Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO odbyła się 24, 25 i 26 września oraz 12 i 19 października 2020 r. Raport z posiedzenia przyjęto 5 i 6 listopada 2020 roku.


Podczas sesji zatwierdzono ostatecznie 17 dokumentów oraz 7 propozycji nowych prac.


Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 4/2020, dostęp dla prenumeratorów>> 

CA9893EN_Page_01

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij