Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wyroby silikonowe przeznaczone do kontaktu z żywnością
Połączenie doskonałej termoodporności nieorganicznych związków krzemu z dobrą plastycznością tworzyw organicznych, będących wielkocząsteczkowymi związkami węgla, stało się podstawą opracowania syntetycznych tworzyw krzemoorganicznych – polisiloksanów, zwyczajowo nazywanych silikonami.

Zarówno silikony, jak i tworzywa sztuczne są bardzo wszechstronnymi grupami polimerów stosowanych w materiałach do kontaktu z żywnością. Jednak silikony mają pewne cechy, które odróżniają je od tworzyw sztucznych.


Więcej w kwartalniku "Food-Lex" nr 4/2021>>


frombreastim





Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij