VI Narodowy Kongres Żywieniowy

Zapraszamy na Narodowy Kongres Żywieniowy, który odbędzie się 23 października 2021!

To już szósta odsłona wydarzenia, które w tym roku poświęcone będzie tematyce:

Pandemia COVID-19 -  wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość.  

Kwartalnik „Food-Lex” jest Patronem Medialnym wydarzenia.


Kongres odbędzie się w formule ONLINE, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny. Organizator NIZP PZH PIB zadbał o niezwykle interesujący dobór prelegentów i tematów. Uczestnicy będą mogli na żywo wysłuchać wykładów m.in. o zmianach nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, wpływie COVID-19 na otyłość Polaków oraz o wpływie niektórych suplementów na odporność człowieka.

Pod koniec Kongresu odbędzie się debata poświęcona bezpieczeństwu żywienia i żywności w czasie pandemii.

Jednocześnie z wykładami merytorycznymi transmitowane będą warsztaty kulinarne znanych praktyków kulinarnych, którzy pokażą m.in. jak w praktyce zastosować zasady zdrowego żywienia, kisić różnorakie warzywa, gotować po japońsku, bilansować dietę roślinną czy też gotować po męsku.

Atrakcją będzie udział gwiazdy Igrzysk Olimpijskich w Tokio: Małgorzaty Hołub – Kowalik  oraz Kornelii Lesiewicz – Mistrzyni Europy juniorów z 2021, które w rozmowie z przedstawicielem Polskiego Związku Lekkiej Atletyki zachęcać będą do zdrowego, aktywnego życia.

Szczegóły i rejestracja na https://kongres-zywieniowy.waw.pl/


Kongres_insta (002) (002)