Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
GDA - Wskazane Dzienne Spożycie
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > INFO CENTRUM > JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI > PRZEWODNIKI I WYTYCZNE > PRZEWODNIKI ZNAKOWANIE

PRAWO ŻYWNOŚCIOWE
PRZEWODNIKI ZNAKOWANIE
JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
INSPEKCJE
LABORATORIA AKREDYTOWANE
INSTYTUTY NAUKOWO BADAWCZE
PRZEWODNIKI I WYTYCZNE
ORGANIZACJE PRZEMYSŁU
ŻYWNOŚĆ I KONSUMENCI
PRZYDATNE STRONY WWW
PRZEWODNIKI ZNAKOWANIE

Pytania i odpowiedzi Komisji Europejskiej dotyczące stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Przewodnik Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno -Spożywczych do rozporządzenia (WE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Wytyczne PFPŻ ZP do określania "największej powierzchni" dla niektórych opakowań o kształtach innych niż sześcian i prostopadłościan, np. butelek, puszek i innych opakowań o nieregularnych kształtach.

 

General guidelines for implementing the principle of Quantitative Ingredients Declaration (QUID) – podawanie informacji o ilościowej zawartości składników (wersja angielska).

 

Przewodnik Komisji Europejskiej w zakresie określenia limitów tolerancji dla składników odżywczych wymienionych na etykiecie.


Przewodnik Food Drink Europe "Guidelines on Flavourings" dotyczący Rozporządzenia PE i Rady (WE) NR 1334/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie środków aromatyzujących i niektórych składników żywności o właściwościach aromatyzujących do użycia (wersja angielska) 

 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij