Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
DG SANCO publikuje internetowy poradnik w zakresie nowych przepisów higienicznych
26 czerwca 2006 DG SANCO (Dyrekcja Generalna Komisji Europejskiej ds. Zdrowia i Ochrony Konsumentów) opublikowała na swojej stronie internetowej poradnik pn "Food Hygiene and Safety".

Publikacja zawiera podstawowe informacje w zakresie najnowszych wymagań higienicznych wprowadzanych w UE, w tym:

  • podstawowe definicje
  • założenia nowych przepisów
  • zasady odpowiedzialności producentów i urzędów kontrolnych
  • identyfikowalność
  • wymagania minimalne (w tym mikrobiologiczne)
  • system HACCP
  • rejestracja i zatwierdzanie zakładów.

Poradnik jest dostępny we wszystkich unijnych językach. To cenna inicjatywa. Wypada wyrazić nadzieje, że z czasem zostanie rozbudowany, a jego polskie tłumaczenie udoskonalone.

>>> zobacz poradnik w wersji pokskiej


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij