Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Finał III edycji Programu Liderzy Jakości Żywności
W dniu 16.09.2006 r. podczas Targów Polagra-Food odbył się finał III edycji Programu Liderzy Jakości Żywności pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, organizowany przez Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.

Podczas uroczystej Gali statuetki Godła Liderzy Jakości Żywności nagrodzonym firmom wręczyli: wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Pan Andrzej Lepper, przewodniczący Kapituły Godła Liderzy Jakości Żywności prof. dr hab. Bolesław Wojtoń oraz prezes zarządu Biura Promocji Jakości Sp. z o.o. Tadeusz Wojciechowski.
"Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wspiera tą inicjatywę, ponieważ Liderzy Jakości Żywności to najważniejszy Program promujący wysoką jakość firm produkujących żywność" - powiedział wicepremier Andrzej Lepper.
Wśród zaproszonych gości na Gali znaleźli się europarlamentarzyści, ministrowie, m.in. minister rolnictwa Republiki Słowackiej - Miroslav Jureňa, minister pracy i polityki społecznej - Anna Kalata, ambasadorowie m.in. ambasador Republiki Słowackiej František Ružička oraz delegacja Nigerii, na której czele stał Tunde O. Ajisomo.

Tegoroczni laureaci Programu Liderzy Jakości Żywności to :
1.       AGRO-HANDEL Sp. z o.o.
2.       DANONE Sp. z o.o  FABRYKA W BIERUNIU 
3.       DANONE Sp. z o.o  FABRYKA W WARSZAWIE
4.       „DEGA” ZAKŁAD PRACY CHRONIONEJ Sp. z o.o
5.       DROSED S.A.
6.       EUREST POLAND Sp. z o.o.
7.       GRUPA ANIMEX Sp. z o.o. MORLINY
8.       OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W GŁUBCZYCACH
9.       PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA  MIĘSNEGO "POLESIE"  Sp. z o.o.
10.   PŁOCKIE ZAKŁADY DROBIARSKIE „SADROB” S.A.
11.   PRIME FOOD Sp. z o.o.
12.   RIEBER FOODS POLSKA S.A.  ZAKŁAD PRODUKCYJNY KING OSCAR
13.   WIELKOPOLSKA WYTWÓRNIA ŻYWNOŚCI "PROFI" S.A.
14.   WYTWÓRNIA MAKARONU DOMOWEGO „POL-MAK” Sp. z o.o.
15.   ZAKŁAD DROBIARSKI „DROBIMEX” Sp. z o.o.
16.   ZAKŁADY MIĘSNE ANDRZEJ BYSTRY
17.   ZAKŁADY MIĘSNE NIEBIESZCZAŃSCY Sp. J.

Podobnie jak w latach ubiegłych, komitet redakcyjny miesięcznika "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności" przyznał tytuł Honorowego Lidera Jakości Żywności 2006 osobom szczególnie zasłużonym:
- Andrzejowi Lepperowi w uznaniu zasług dla polskiego przemysłu rolno – żywnościowego,
- prof. dr hab. Bolesławowi Wojtoniowi za wkład w rozwój nauki w dziedzinie higieny żywności,
- Andrzejowi Gantnerowi za wkład w tworzenie warunków dla efektywnego rozwoju sektora żywnościowego w Polsce.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij