Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Przewodnik w sprawie stosowania substancji aromatycznych i naturalnych preparatów aromatycznych


Trwają prace Kodeksu Żywnościowego nad przewodnikiem dotyczącym stosowania substancji aromatycznych i naturalnych preparatów aromatycznych. Dokument ten jest przygotowywany przez grupę roboczą Kodeksu pod przewodnictwem USA.

Celem przewodnika jest ustalenie ogólnych warunków bezpiecznego stosowania aromatów w żywności.

W chwili obecnej w ramach Grupy Roboczej Rady Unii Europejskiej ds. Codex Alimentarius, trwają dyskusje w sprawie stanowiska Wspólnoty na temat w/w przewodnika. Stanowisko to zostanie przedstawione na 39 Sesji Komitetów Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO ds. Dodatków do Żywności i Żanieczyszczeń Żywności, która odbędzie się pod koniec kwietnia 2007 r.

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij