Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Gala Darczyńców Banków Żywności 2006
Jak co roku, Federacja Polskich Banków Żywności przyznała nagrody i wyróżnienia im. Jacka Kuronia dla przedsiębiorstw udzielających pomocy żywnościowej.

Federacja Polskich Banków Żywności powstała w roku 1997. Głównym zadaniem Federacji jest wspieranie Banków Żywności w całej Polsce w przeciwdziałaniu niedożywieniu i marnowaniu żywności. Obecnie w Federacji zrzeszone są 22 Banki Żywności. W 2006 roku Banki Żywności rozdały 47 tys. ton artykułów spożywczych. Pomoc od Banków Żywności otrzymało ok. 1,7 miliona osób.
Kapituła Nagrody Jacka Kuronia przyznała w roku 2006 nagrody i wyróżnienia w dwóch kategoriach: przedsiębiorstw udzielających pomocy żywnościowej oraz udzielającej pomocy innej niż przekazywanie żywności.
Nagrody otrzymały:
Cadbury Wedel Sp. z o. o., Wilbo S.A., PHU "JAGR".
Wyróżnienia otrzymały:
Agros Nova Sp. z o. o., Good Food Sp. z. o. o., Polskie Radio Katowice, PPHU Maxima.
Dodatkowo Zarząd Federacji Polskich Banków Żywności przyznał Nagrodę Specjalną dla Darczyńców 10 lecia za szczególny wkład w działalność Federacji w latach 1997 - 2006. Tytuł Darczyńcy 10- lecia otrzymały:
Nestle Polska S.A., Kraft Foods Polska S.A., Danone Sp. z o.o.
Uroczysta Gala Darczyńców odbyła się w stylowych wnętrzach Teatru Studio w Warszawie.


Laureaci nagrody im. Jacka Kuronia: między innymi darczyńcy 10 lecia: Przemek Pohrybieniuk(Danone) drugi od lewej oraz Agnieszka Wąsak (Nestle Polska) trzecia od lewej 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij