Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Aktualne problemy kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności - seminarium J.S. Hamilton Poland Ltd, 28 września 2007
J.S. Hamilton Poland Ltd. organizuje 28 września 2007 r. w Sopocie seminarium zatytułowane „Aktualne problemy kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności”. Seminarium skierowane jest do producentów i dystrybutorów artykułów żywnościowych i organizowane przy współpracy Towarzystwa Naukowego Higieny Żywności (SSHA) i Wyższego Instytutu Żywienia (ISA) w Paryżu.
(ogłoszenie płatne)


W czasie jednodniowego seminarium, w jego pierwszej części Prof. Jan K. Ludwicki, Dyrektor Państwowego Zakładu Higieny omówi nowe wyzwania dla zapewnienia bezpiecznej żywności, a Dr Karine Canon, Dyrektor Wyższego Instytutu Żywienia w Paryżu oraz Dr Janusz Ciok z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie omówią niektóre aspekty ustawodawstwa żywnościowego, zwłaszcza w zakresie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych w odniesieniu do rynku francuskiego i polskiego. Po przerwie, poruszone zostaną dwa tematy dotyczące badania bezpieczeństwa żywności. Oznaczanie alergenów pokarmowych omówi Doc. dr hab. Barbara Wróblewska z Zakładu Enzymów i Alergenów Żywności PAN w Olsztynie, a ogólne informacje o metodach kontroli i interpretacji wyników przedstawi Dr Sławomir Sowa z Laboratorium Kontroli GMO Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin.
 
Więcej informacji na stronie www.hamilton.com.pl 
(szczegółowe informacje i formularz zgłoszeniowy:  http://hamilton.com.pl/pol/seminarium.php )

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij