Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Raport DG Enterprise na temat konkurencyjności europejskiego przemysłu żywnościowego
DG Enterprise opracowała raport na temat konkurencyjności europejskiego przemysłu żywnościowego. W raporcie oceniono zarówno aspekty ekonomiczne, jak i prawne.

Raport ma ponad 300 stron i podzielony jest na kilka sekcji tematycznych, wśród których wyszczególniono m.in.:

  1.  The external environment of the Food Industry;
  2. The Overhaul of EU food law as perceived by industry;
  3. Competitive position of the EU Food Industry sectors in the global and EU Market;
  4. Key success Factors and policy scenarios.

 Raport określa konkurencyjność europejskiego przemysłu jako porównywalną z przemysłem Australijskim i Brazylijskim i niższą od przemysłu USA i Kanady. Ten niski poziom konkurencyjności jest stabilny, pomimo, że wzrost produktywności jest w Unii Europejskiej wyższy niż w innych częściach świata. Nie przeszkadza to również temu, że w Unii Europejskiej zlokalizowana jest większość wiodących przedsiębiorstw sektora żywności.

Pobierz pełną wersję raportu


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij