Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Konferencja "Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka", 25-26 września 2008
W dniach 25-26 września br. odbędzie się międzynarodowa konferencja naukowa nt. ” Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka” organizowana przez Katedrę Technologii Mięsa i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

Celem Konferencji jest pogłębienie wiedzy i wymiana informacji na temat produkcji, właściwości i jakości zdrowotnej tradycyjnych i regionalnych produktów żywnościowych.

Organizatorzy mają nadzieję, że prezentacja wyników badań umożliwi nawiązanie współpracy między jednostkami badawczymi i producentami żywności w celu popularyzowania i promocji tych produktów, jako ważnego elementu rozwoju regionów, a także wiedzy o jakości i bezpieczeństwie zdrowotnym produktów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych.

Tematyka Konferencji:

  1. Zapoznanie z aktualnym stanem prawnym w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności tradycyjnej i regionalnej.
  2. Technologie tradycyjne w przetwórstwie i jakość żywności pochodzenia zwierzęcego.
  3. Jakość zdrowotna żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej.
  4. Regulacje prawne, wymagania i ochrona produktów regionalnych
    i tradycyjnych – rynek, rozwój i promocja regionów.
  5. Tradycja i nowoczesność, a jakość żywności pochodzenia zwierzęcego.
  6. Aspekty ekologiczne w produkcji żywności tradycyjnej i regionalnej.

Szczegółowe informacje dostępne są na stronie: http://www.up.lublin.pl/index.php?kat=113&page=1&rid=101.

Osoby zainteresowane udziałem proszone są o kontakt z organizatorami:
Elżbieta Solska
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
tel. 081 462 33 44


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij