Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Fakty i mity związane z żywnością
W dniu dzisiejszym Biuro Federacji ukończyło prace nad podstroną poświęconą stereotypom dotyczącym żywności i odżywiania.

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z zawartością niedawno ukończonej podstrony poświęconej mitom i stereotypom pokutującym wśród polskich konsumentów żywności. Podstrona ta jest dostępna w części: INFO CENTRUM >>> ŻYWNOŚĆ I KONSUMENCI >>> FAKTY I MITY O ŻYWNOŚCI.
Mity te dotyczą zarówno odżywiania, jak i samej żywności. Każdy z zawartych na stronie PFPŻ stereotypów został opatrzony popartym naukowo wyjaśnieniem, napisanym w oparciu o materiały dostępne na stronie EUFIC (European Food Information Council).

Szczególnie serdecznie zapraszamy do korzystania przedstawicieli prasy.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij