Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Konferencja "Substancje dodatkowe przyjazne konsumentowi w piekarnictwie i cukiernictwie", Licheń, 26-27.03.2009 r.
Polska Izba Dodatków do Żywności we współpracy ze Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP organizuje w dniach 26-27 marca br. coroczną konferencję naukowo-promocyjną pt. „Substancje dodatkowe przyjazne konsumentowi w piekarnictwie i cukiernictwie".

Konferencja ta będzie forum wymiany informacji i poglądów między naukowcami, wytwórcami użytkownikami o postępach w dziedzinie produkcji oraz stosowania różnego rodzaju dodatków stosowanych w piekarstwie i cukiernictwie.

W referatach plenarnych omówione zostaną między innymi problemy:

  • dodatki a oczekiwania klienta
  • znaczenia technologicznego dodatków w piekarstwie i cukiernictwie
  • kierunki prac ustawodawczych UE i Polski

Warsztaty obejmować będą problemy:

  • Wpływ matrycy produktu na ocenę właściwości funkcjonalnych aromatów spożywczych
  • Wpływ substancji słodzących na jakość produktu

Wykładowcami konferencji będą między innymi: prof. Jan Michniewicz (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu), prof. Franciszek Świderski (SGGW Warszawa),mgr Joanna Gajda (PZH Warszawa).

Osoby zainteresowane udziałem proszone są o odesłanie faksem wypełnionej karty zgłoszeniowej w terminie do dnia 5 marca br. do biura Polskiej Izby Dodatków do Żywności do p. Pauliny Wiatrowskiej
Tel. 63/249 13 72    

Tel./Fax 63/243 73 77
kom. 0691 704 805
biuro@idz.com.pl      www.idz.com.pl 

Istnieje również możliwość przedstawienia w trakcie konferencji:

  • komunikatów ustnych prezentujących nowe osiągnięcia i produkty firm
  • posterów prezentujących zakres działalności oraz oferty usług badawczych i laboratoryjnych poszczególnych firm
  • stoisk produktów, sprzętu lub aparatury.

Osoby zainteresowane taką formą prezentacji proszone są o kontakt z biurem PIDŻ w terminie do dnia 29 lutego br.

Do pobrania:

zaproszenie

formularz zgłoszeniowy

informacja o prezentacjach komercyjnych


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij