Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Informacja w sprawie wniosków o modyfikację ochrony celnej na rundę 1 lipiec 2010r.
z końcem lipca 2009r. upływa ostateczny termin przyjmowania nowych wniosków dotyczących zmian regulacji taryfowych wchodzących w życie z dniem 1 lipca 2010r. Wszystkie wnioski muszą być przekazane do Ministerstwa Gospodarki w nieprzekraczalnym terminie do 31 lipca 2009r. Wnioski muszą być złożone zgodnie z wymogami Komisji Europejskiej, w formie określonej w Komunikacie w sprawie sposobu, trybu oraz warunków przyjmowania i analizowania wniosków o modyfikacje ochrony celnej w 2009r.

Jednocześnie Ministerstwo Gospodarki uprzejmie informuje, iż w KE dobiega końca proces analizy wniosków o modyfikację ochrony celnej przewidzianej w taryfowych uregulowaniach UE, które mają wejść w życie z dniem 1 stycznia 2010r. W połowie lipca br. odbędzie się trzecie posiedzenie Grupy Roboczej KE ds. Ekonomicznych Aspektów Taryfy Celnej, podczas którego omawiane będą wnioski państw członkowskich UE o modyfikację ochrony celnej złożone w ramach rundy 1 styczeń 2010. Następnie KE przygotuje projekty stosownych rozporządzeń w/s zawieszeń poboru ceł oraz ustanowienia autonomicznych kontyngentów taryfowych, które zostaną poddane dalszym procesom decyzyjnym UE.    

W powyższej sprawie informacji udzielają:

Pani Małgorzata Miąsko, tel.: (022) 693 46 67,
malgorzata.miasko@mg.gov.pl,

Pan Edward Madej, tel.: (022) 693 46 64,
edward.madej@mg.gov.pl


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij