Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Mniej migdałów w Hiszpanii
Tegoroczne zbiory migdałów w Hiszpanii będą o ponad 28 proc. niższe wobec roku poprzedniego i wyniosą około 38,5 tys. ton.

Dla porównania w 2009 roku zebrano w tym kraju 53,6 tys. ton tych orzechów.
Tym samym z roku na rok obserwowany jest spadek produkcji migdałów w Hiszpanii. Mniejsze tegoroczne zbiory to efekt niekorzystnych warunków pogodowych - niskie wiosenne temperatury oraz przymrozki.

(Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Foodnews)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij