Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Najnowszy Food-Lex już dostępny!
Zapraszamy do lektury wydania kwartalnika nr 3/2021.

W numerze 3/2021 znalazły się artykuły omawiające następujące zagadnienia:
  • Konsekwencje prawne limitu izomerów trans kwasów tłuszczowych dla branży spożywczej w świetle rozporządzenia Komisji Europejskiej nr 2019/649 oraz przepisów krajowych
  • Kodeks postępowania w zakresie odpowiedzialnych praktyk biznesowych i marketingowych związanych z żywnością
  • Kryteria mikrobiologiczne. Meandry rozporządzenia UE 2073/2005 – co, kiedy, dlaczego?
  • Substancja dodatkowa, substancja pomocnicza w przetwórstwie czy składnik żywności?
  • Podatek cukrowy. Podsumowanie funkcjonowania przepisów
  • Reklamy, promocje, akcje marketingowe prowadzone przez producentów żywności – wymagania prawne, orzecznictwo sądów
  • Oznaczenie „Produkt polski” – praktyczne aspekty
  • Bezpieczeństwo plastikowych opakowań żywności przeznaczonych do ogrzewania mikrofalowego
  • Projekt ustawy ROP
  • Jednorazowe wyroby z tworzyw sztucznych – projekt ustawy.
Ponadto, wydanie zawiera stałe części tj.:
  • Nowości legislacyjne
  • Okresy przejściowe 
  • Prace legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
  • Kalendarium najważniejszych wydarzeń

food-lex_032021_okladka

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij