Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Konsumpcji żywności w Polsce w latach 2000-2009
W nr 12/2010 „Przemysłu Spożywczego” ukazał się artykuł pt. „Konsumpcji żywności w Polsce w latach 2000-2009” autorstwa dr hab. Krystyny Świetlik z IERiGŻ – PIB.

W artykule omówiono główne kierunki zmian popytu na żywność w Polsce w latach 2000-2009. Koncentrując się na podstawowych wyznacznikach rozwoju gospodarczego (PKB, zatrudnienie i bezrobocie, dochody ludności, poziom inflacji i cen żywności), które w sposób zasadniczy wyznaczają kierunki spożycia, omówiono wpływ tych uwarunkowań na kształtowanie się wydatków na żywność oraz ilościowego spożycia żywności w ujęciu makro- i mikroekonomicznym. Artykuł ten dostępny jest odpłatnie w wersji elektronicznej na portalu www.sigma-not.pl


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij