| 
            
	          
				
					| AKTUALNOŚCI | 
				 
	          
		        
Europejskie Sympozjum ds. Bezpieczeństwa Żywności IAFP, 21-23 maja 2012 r. w hotelu Hilton WarszawaEuropejskie Sympozjum IAFP stanowi znakomite forum do poznania i wymiany wiedzy o najnowszych 
osiągnięciach i technikach wykorzystywanych w naukach o żywności jak również w bezpieczeństwie żywności. 
Misją IAFP oraz celem Europejskiego Sympozjum jest zapewnienie pracownikom branży żywnościowej na 
całym świecie forum do wymiany wiedzy niezbędnej w ochronie żywności w całym łańcuchu żywnościowym. 
Zapraszamy do wzajemnej nauki poprzez wymianę poglądów oraz do wysłuchania uznanych ekspertów z zakresu bezpieczeństwa żywności z Europy i reszty świata. Sympozjum jest współorganizowane przy udziale ILSI Europe oraz The Society of Applied Microbiology.Przedstawiamy wybrane tematy prezentowane na Sympozjum IAFP:
 -  Polski sukces w dochodzeniu do zgodności z unijnymi wymogami bezpieczeństwa żywności – Andrzej Gantner, Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, Warszawa
  
 -  Najnowsza wiedza o Escherichia coli O1014 - Stefano Morabito, Europejskie Laboratorium Referencyjne dla STEC, ISS Rzym, Włochy
  
 - Skażenia chemiczne w żywności – najnowsza wiedza - Mark Cronin, Liverpool John Moores University, Wielka Brytania;Colin Crews, The Food and Environment Research Agency, Wielka Brytania; Franz Berthiller, Doppler Laboratory for Mycotoxin Metabolism, Austria
  
 - Najlepsze praktyki w monitoringu środowiska - Podejście oparte na ryzyku - Frederic Cantergiani, Nestlé, Szwajcaria; Benjamin Warren, Land-O-Lakes, Stany Zjednoczone; John Holah i Edyta Margas, Campden BRI, Wielka Brytania
  
 - Aktualności dotyczące Globalnego Systemu śledzenia pojawiających się patogenów pokarmowych używanych w analizach w nadzorze i wybuchach epidemii - Donald A. Prater, U.S. Food and Drug Administration, Włochy; Carol Iversen, Nestec SA Szwajcaria; Seamus Fanning, University College Dublin, Irlandia; Kumar Hari, Clio Inc., Stany Zjednoczone
  
 - Częstotliwość występowania, zwalczania i kontroli Salmonelli w europejskiej branży drobiarskiej - Andrew O'Connor, Food and the Marine, Irlandia; Maria Kroener, Impel Food Hygiene, Polska; Edward Verkaar, Ecolab, Niemcy
  
 - Aktualne problemy w higienie i bezpieczeństwie mięsa - Sava Buncic, University of Novi Sad, Serbia; Peter Paulsen, University of Veterinary Medicine, Austria; Edoardo Pozio, Istituto Superiore di Sanita, Włochy
  
 - Komunikacja ryzyka dotyczącego żywność - Postrzeganie i komunikacja zagrożeń żywności - korzyści dla całej Europy - Mary Friel, European Food Information Council, Belgia
  
 - Ryzyko występowania Listeria monocytogenes w żywności – alternatywne metody badawcze – Grzegorz Madajczak, Państwowy Zakład Higieny, Warszawa
 
 
  Więcej informacji i pełny program dostępny jest na www.foodprotection.org; www.silikier.pl
 
 
  
 
 pełna lista aktualności 
    	 | 
    	 
    	 
    	 | 
    	 
    	 
    	 | 
    	 
    	 
     |