| Piąta edycja  WorldFood Warsaw za nami!Wokół nas wiosna, czas nowej energii, rozwoju i wzrostu – co znalazło również odbicie w kondycji i skali naszych targów. Po raz kolejny miło nam jest stwierdzić, że rośniemy -  dzięki Państwu i razem z Państwem.Wzrost zainteresowania targami WorldFood Warsaw wśród wystawców i
uczestników związanych z handlem i sektorem usługowym odzwierciedla ich dynamiczny rozwój na
przestrzeni ostatnich 5 lat. Tegoroczna ich edycja potwierdziła, że WorldFood
Warsaw jest bardzo ważnym punktem kalendarza spotkań biznesowych decydentów w
branży spożywczej, a także tych związanych z rynkiem produktów ekologicznych i
nutraceutyków. WorldFood Warsaw to środkowoeuropejska ekstraklasa wydarzeń
targowych dedykowanych sektorowi spożywczemu i skuteczna platforma komunikacji dla producentów, dystrybutorów, detalistów i top menedżerów, która umożliwia im
nawiązanie trwałych relacji biznesowych z partnerami handlowymi – tak ocenił tegoroczną edycję Marcin Fajerski, redaktor naczelny portalu Ekodostawcy.   Przez
wiele miesięcy intensywnie pracowaliśmy na to by zagwarantować wysoką jakość i intensywność spotkań handlowych i biznesowych – z których mogliście Państwo
korzystać podczas naszych targów. W odróżnieniu od wielu innych targów – świadomie
ograniczamy dostęp osób przypadkowych, przechodniów czy wycieczek –
koncentrując się na osobach i podmiotach ściśle związanych z branżą. I ten
charakter biznesowy doceniają nasi wystawcy i odwiedzający. Cieszymy się, że
nasza strategia się sprawdza, a do skorzystania z tych okoliczności,
prezentacji ofert, wymiany doświadczeń, pomysłów i czerpania inspiracji udało
nam się zaprosić kilkaset firm polskich i zagranicznych z 25 krajów. Podczas uroczystego otwarcia, w którym udział
wzięli Jacek Bogucki - Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Czesław Siekierski -
Przewodniczący Komisji  Rolnictwa i
Rozwoju Wsi w Parlamencie Europejskim, 
Witold  Strobel - Dyrektor Generalny  Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, prezesi
największych organizacji branżowych, eksperci i analitycy rynku, wystawcy, licznie zgromadzone media, Dyrektor Targów Agnieszka Szpaderska ogłosiła - „w związku ze zmianą skali – zmieniamy również nazwę naszych targów. Otwieram 
ostatnią edycję WorldFood Warsaw,
w marcu  roku 2019  zapraszam 
wszystkich na  Targi pod nową
nazwą:  WorldFood  Poland. Imprezę
uważaną za najważniejsze spotkanie 
biznesu spożywczego w Warszawie i jednocześnie w Polsce chcemy dynamicznie rozwijać.  Wierzymy, że już wkrótce staniemy się  najbardziej prestiżowymi  FOOD 
FAIR   w Europie Środkowo –
Wschodniej. Mam  nadzieję, że WorldFood 
POLAND  będzie z każdym
następnym rokiem dynamicznie rosnąć, a  każdy świadomy biznesmen tej branży
nie  będzie się mógł bez nas obyć. Dziś
proszę wszystkich o jedno:  wpiszcie do kalendarzy VI
edycję  WordFood POLAND z obowiązkową adnotacją: NIE ZAPOMNIEĆ! Żadne nawet najbardziej atrakcyjne  firmowe strony internetowe nie zastąpią
bezpośredniej relacji międzyludzkiej a Państwo najlepiej o tym wiedzą.”
 
 Przez
trzy kolejne dni gościnne hale wystawiennicze EXPO XXI zaroiły się od tłumów
przedstawicieli   począwszy od sektora
produkcji, po handel, gastronomię oraz technologię. Siłą WorldFood jest
różnorodność i promowanie innowacji w sektorze żywnościowym – bardzo szeroko
pojmowanym. Aktywny udział w interesujących debatach, panelach, pokazach i
dyskusjach kuluarowych daje  wszystkim
szansę na wymianę poglądów na temat najnowszych trendów na światowych rynkach i stwarza okazję do dzielenia się z partnerami informacjami o nowinkach
rynkowych i przełomowych  innowacjach. 
 Mamy
nadzieję, że zagraniczni uczestnicy V edycji wyjechali zadowoleni z rzeczowych
rozmów z polskimi partnerami a nasze rodzime firmy z 
branży spożywczej utwierdziły się w przekonaniu, że są w stanie dorównać zagranicznej konkurencji i pomyślnie rozwijać nasz
eksport. 
 WorldFood
wciąż ten sam, a zarazem coraz to inny.  
 Zapraszamy
serdecznie  na  WorldFood
POLAND  do Warszawy w 2019  roku. 
     
 
 pełna lista aktualności
 |