Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Jakie są korzyści ze stosowania niskokalorycznych substancji słodzących?
Niskokaloryczne substancje słodzące są bezpiecznie stosowane w napojach bezalkoholowych w Europie od lat 70. XX w.

Korzyści stosowania niskokalorycznych substancji słodzących są następujące:


- Zapewniają słodki smak bez dodatku cukru i kalorii lub w połączeniu z ich bardzo małą liczbą, co pomaga konsumentom ograniczyć całkowite spożycie cukrów i kalorii.

 

- Pomagają kontrolować cukrzycę, ponieważ niskokaloryczne substancje słodzące nie wpływają na poziom glukozy we krwi.

 

- Pomagają kontrolować masę ciała, kiedy są przyjmowane zamiast cukrów w programach odchudzania lub utrzymania wagi.

 

- Nie powodują próchnicy zębów.


Więcej informacji: Substancje słodzące




Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij