Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Kongres Mięsny 2019
28 lutego 2019 r. w stołecznym hotelu Marriott odbędzie się Kongres Mięsny 2019! To już czwarta edycja najważniejszego spotkania producentów i przetwórców mięsa z przedstawicielami handlu oraz dostawcami usług i technologii.

logotyp_KM_2019_RGB_400x300

Kongres Mięsny co roku gromadzi najważniejsze postaci polskiego i europejskiego rynku mięsa (właściciele, członkowie zarządów, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy zakupów, dyrektorzy marketingu, dyrektorzy ds. strategii i rozwoju). W nadchodzącej edycji kongresu wezmą również udział najwięksi producenci mięsa. Spotkanie zgromadzi też przedstawicieli spożywczych sieci handlowych wszystkich formatów i hurtowni (osoby zarządzające, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy zakupów, dyrektorzy marketingu, category managerowie, managerowie ds. private labels), a także dostawców usług.


Takie spotkania jak Kongres Mięsny są ważne, bo potrzebna jest wymiana poglądów między fachowcami - Józef Konarczak, prezes Zakładów Mięsnych Konarczak.


W takcie konferencji będziemy dyskutować o potencjale i głównych obszarach wzrostu rynku mięsa w kontekście niestabilnej sytuacji w sferze prawa i gospodarce. Ważnymi tematami będą problemy utrzymania rentowności w czasach rosnących kosztów energii, pracy i surowców, budowanie świadomości konsumenckiej, systemy jakości oraz bezpieczeństwo produkcji.


Kongres Mięsny jest dla mnie podstawą tworzenia korelacji między przedsiębiorcami - Piotr Ziemann, wiceprezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.


Ważnym elementem konferencji będzie uroczysta wieczorna Gala połączona z wręczeniem prestiżowych nagród w konkursie na „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie”.


Kongres Mięsny to ciekawa platforma wymiany informacji i zdobywania nowych kontaktów - Krzysztof Janczak, regionalny dyrektor sprzedaży Fenix Systems.


W jury konkursu na „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie” zasiadają m. in.: Bartłomiej Apanowicz, dyrektor zarządzający Pamso; Witold Choiński, prezes, Związek Polskie Mięso; Łukasz Dominiak, dyrektor generalny, KRD-IG; Krzysztof Kaźmierczak, ekspert rynku mięsa; Hanna Lisewska, prezes, Gzella Net; Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik; Tomasz Tarczyński, dyrektor działu marketingu w firmie Tarczyński; Tomasz Parzybut, dyrektor generalny, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP; Wiesław Różański, prezes, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego; Waldemar Skorupka, prezes, QFG; Mieczysław Walkowiak, wiceprezes, Sokołów; Jerzy Wierzbicki, prezes, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego; Krzysztof Woźnica, prezes, ZM Silesia; Adam Zdanowski, współwłaściciel ZM Wierzejki i Grzegorz Zych, wiceprezes, Dobrowolscy.


www.kongresmiesny.pl



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij