Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Umowy sprzedaży w branży spożywczej okiem praktyka
Wydawać by się mogło, że sektor spożywczy jest jedną z niewielu branż, która w czasie zmagania się ze skutkami pandemii cieszy się sprzedażą bez większych zmian.

Niemniej nie wszystkie kategorie produktów spożywczych odnotowują wzrosty, choćby te należące do kategorii drugiej potrzeby lub reagujące na impuls. Z doniesień medialnych, ale również od samych producentów można usłyszeć, iż firmy mierzą się obecnie m.in. z koncentracją i niewypłacalnościami w handlu, presją na marże, problemami z eksportem i w efekcie – niewypłacalnościami dystrybutorów/hurtowników lub samych producentów.


Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 2/2020, dostęp dla prenumeratorów>> 

okladka_02_2020

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij