Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
GMP+: Aflatoksyna B1 w kukurydzy
Zmiana w Profilu Ryzyka dla kilku krajów

Po dokładnej ocenie wyników analiz aflatoksyny B1 w kukurydzy oraz mając na uwadze możliwość pomieszania ze starym zbiorem (2019) z krajów o wysokim/średnim ryzyku, GMP+ International podjęło decyzję o zmianie w profilach ryzyka dla aflatoksyny B1.

Mając na uwadze zwiększenie bezpieczeństwa, wprowadzono modyfikacje profilu ryzyka z Niskiego na Średnie dla poniższych krajów:

  • Czechy
  • Hiszpania
  • Ukraina
  • Węgry

 

W związku z przekształceniem profilu, zaleca się, by kukurydza z powyższych krajów została poddana analizie z większą częstotliwością. Wprowadzone zmiany obowiązują od 30 września 2020 r.

 

J.S. Hamilton Poland realizuje badania m.in. aflatoksyny B1 zgodnie z wymaganiami GMP+

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.

 

Nie współpracowałeś jeszcze z nami?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail: oferty.food@hamilton.com.pl

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij