Nadchlorany w zbożach – Hamilton UO-technologia Sp. z o.o.Chloranami nazywane są sole tlenowych kwasów chloru, mające charakter nieorganiczny lub organiczny, będące substancjami stosunkowo łatwo rozpuszczalnymi w wodzie i wykazującymi właściwości utleniające.Najsłabszymi utleniaczami
chloranów są sole kwasu nadchlorowego czyli nadchlorany. Związki te znalazły
zastosowanie jako środki dezynfekcyjne i wybielające w przemyśle spożywczym,
papierniczym i włókienniczym, oraz występują jako zanieczyszczenie środowiskowe
w następstwie stosowania nawozów azotowych oraz produkcji. 
  
Z dniem 1 lipca 2020 r.
obowiązują nowe wytyczne uwzględnione w Rozporządzeniu(UE) 2020/685,
zmieniającym Rozporządzenie (WE) nr 1881/2006, w którym określono najwyższe
dopuszczalne poziomy nadchloranu środków spożywczych. 
  
J.S. Hamilton
wykonuje analizy chloranów i nadchloranów w żywności w wyspecjalizowanym laboratorium
Hamilton UO-Technologia Sp. z o.o. w Słomczynie (AB 1537). Laboratorium
wykonuje analizy zawartości chloranów i nadchloranów nie tylko w  owocach i warzywach, ale również   w zbożach i produktach zbożowych.  
  
Jesteś zainteresowany? 
Skontaktuj się ze swoim opiekunem
z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego. 
  
Nie
współpracowałeś jeszcze z nami? 
To proste! Prześlij swoje
zapytanie na nasz adres e-mail:  
oferty.food@jsh.com.pl 
  
ZAPRASZAMY
DO WSPÓŁPRACY! 
 
  
 
 pełna lista aktualności 
    	 |