"Jakość i bezpieczeństwo żywności" - Międzyszkolny konkurs wiedzy z zakresu chemii żywności dla uczniów szkół średnichPolska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców - Partnerem Konkursu.O KONKURSIECelem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów. Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski. Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. 
 
 ETAPY KONKURSOWEI ETAP [MIĘDZYSZKOLNY]  | Test wiedzy z podanego zakresu [pytania otwarte i zamknięte]  | 21.05.2021  | ONLINE [forma pisemna]  |  II ETAP [FINAŁOWY]  | Prezentacja tematu i odpowiedzi na pytania Jury Konkursowego do prezentowanego tematu  | 10.06.2021  | ONLINE [wideokonferencja] 
 
  |  
 
 
ZGŁOSZENIA I REGULAMIN
 PRZYJMOWANIE ZGŁOSZEŃ DO KONKURSU TRWA NAJPÓŹNIEJ DO DNIA 14.05.2021
 ZGŁOSZENIA DOKONUJE UCZESTNIK ZA WIEDZĄ KOORDYNATORA SZKOŁY
 
SPOTKANIA PRZYGOTOWUJĄCE [online]Zachęcamy wszystkich uczestników do udziału w formie online w cyklu spotkań przygotowujących. Celem spotkań jest przekazanie uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. Udział w spotkaniach jest bezpłatny, dobrowolny i nieobowiązkowy. Nie wpływa formalnie na udział w Konkursie. Spotkania odbędą się zdalnie na platformie ClickMeeting. 
 
 Dalsze informacje>>  
  
 
 pełna lista aktualności 
    	 |