Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Najnowsze wydanie Kwartalnika "Food-Lex"


Zapraszamy do lektury najnowszego wydania Kwartalnika Food-Lex, w którym omawiamy m.in. następujące zagadnienia:
  • Dobrowolne oznakowanie krajem pochodzenia: „składnik podstawowy” a woda
  • Zarządzanie roszczeniami konsumenckimi dotyczącymi żywności
  • Zagrożenia związane z obecnością substancji per- i polifluoroalkilowych (PFAS) w żywności oraz opakowaniach żywności
  • Przewaga kontraktowa – nowe regulacje prawa unijnego i przegląd dotychczasowej praktyki stosowania prawa polskiego – cz. 2
  • Zarządzanie problematyką danych osobowych w sektorze żywnościowym
  • Komisja Europejska wprowadza zmiany w zakresie redystrybucji żywności
Zapraszamy na stronę www.food-lex.pl

food-lex_022021_okladka

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij