Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Aktualizacja Raportu Good Food Institute Europe i NielsenIQ dot. wartości rynku roślinnych alternatyw
Good Food Institute dokonał właśnie aktualizacji danych dotyczących europejskiego rynku roślinnych alternatyw.

Powodem aktualizacji było odkrycie pewnych błędów po stronie dostawcy danych w brytyjskich kategoriach roślinnych serów, jogurtów i deserów oraz w polskiej kategorii serów roślinnych. Błędy wynikały z błędnej klasyfikacji, co oznaczało, że nie uwzględniono właściwych produktów. GFI pracuje nad tym, aby wyciągnięto z tego wnioski, tak aby analitycy konwencjonalnego sektora żywności i rynku mogli w przyszłości zapewnić w pełni kompleksowy wgląd w rosnący rynek żywności pochodzenia roślinnego.

Zaktualizowano dane dotyczące sprzedaży dla tych kategorii w raporcie ogólnoeuropejskim, brytyjskim i polskim, a także ogólne dane dotyczące sprzedaży żywności roślinnej oraz porównania krajów we wszystkich innych raportach. Kluczowy wniosek ze zaktualizowanych danych dotyczących sprzedaży: brytyjskie kategorie serów roślinnych, jogurtów i deserów są znacznie większe niż pierwotnie podawano (chociaż odnotowały mniejszy wzrost), podczas gdy polska kategoria serów roślinnych jest mniejsza


Link do zaktualizowanej wersji raportu: https://gfieurope.org/wp-content/uploads/2023/04/2020-2022-Europe-retail-market-insights_updated-1.pdf


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij