Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Ogólnopolska Konferencja Naukowa pt. „Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne”
Zapraszamy Państwa do udziału w Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej pod tytułem „Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne” organizowanej przez Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW.

Konferencja organizowana jest przez Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w dniu 14 września 2023 r. na terenie kampusu uczelni i odbędzie się pod honorowym patronatem Jego Magnificencji Rektora SGGW.
 
Konferencja dedykowana jest Panu Prof. dr hab. dr h.c. Stanisławowi Bergerowi w 100-lecie urodzin, które przypadają dokładnie dzień wcześniej. Pan Profesor jest jednym z pionierów nauki o żywieniu człowieka w naszym kraju i twórcą Wydziału Żywienia Człowieka (1977 r.), pierwszego w Polsce wydziału kształcącego specjalistów z zakresu żywienia człowieka i z pewnością jest Państwu dobrze znaną postacią ze świata nauki.

Tematyka konferencji:
  • Zdrowy styl życia w prewencji chorób dietozależnych
  • Odpowiedzialna produkcja, dystrybucja i konsumpcja żywności Innowacje technologiczne i produktowe w sektorze żywności 
  • Edukacja żywieniowa dla zrównoważonego rozwoju
  • Rola partnerstwa instytucjonalnego w zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego
Bieżące informacje na temat konferencji publikowane są na stronie:
 
Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału!

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij