| 
      
        | 
          
            | 
 | 
				
					| AKTUALNOŚCI |  
		        | Food-Lex nr 2/2023 już dostępnyZapraszamy do lektury najnowszego wydania kwartalnika "Food-Lex"!W wydaniu m.in.:Czy żywność leczy? Oświadczenia lecznicze w
komunikacji z konsumentem. Prawo i praktykaOświadczenia środowiskowe (green claims).
Przepisy, wytyczne, praktyka. Część IVPrawa i obowiązki przedsiębiorcy spożywczego
w ramach urzędowej kontroli żywnościData minimalnej trwałości czy termin
przydatności do spożycia?Przetworzone produkty ekologiczne. Omówienie
kwestii prawnych43. sesja Komitetu Komisji Kodeksu
żywnościowego FAO/WHO do spraw żywienia oraz żywności Przeznaczonej do
Specjalnych Celów ŻywieniowychMikroplastiki w artykułach spożywczych.
Przegląd bezpieczeństwa żywności w zakresie narażenia ludzi poprzez źródła
pokarmowe – analiza raportu FAOStan prawny bisfenolu A oraz aktualne prace,
w tym nowa opinia EFSA, w świetle przyszłych działań regulacyjnych na poziomie
UEIII edycja kampanii EFSA „Wybieraj bezpieczną
żywność”. #EUChooseSafeFood
 
 Jak zawsze, w wydaniu znajdą Państwa także stałe sekcje kwartalnika "Food-Lex":
 Okresy przejścioweNowości legislacyjneNotyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRISLista opublikowanych przepisów unijnych i polskichPrace legislacyjneKalendarium najważniejszych wydarzeń
 
 
 
 
 pełna lista aktualności
 |  |  |  |