Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Jak oznaczać tłuszcz i białko w żywności pochodzenia roślinnego?
Zrównoważone źródła białka roślinnego są coraz częściej poszukiwane przez konsumentów. Produkty, potocznie nazywane wegańskimi, można znaleźć na liście zakupów osób będących na tradycyjnej diecie.

Żywność pochodzenia roślinnego, stanowiąca doskonalą alternatywę dla produktów mięsnych, musi spełniać te same przepisy dotyczące bezpieczeństwa i wartości etykietowych, jak wszystkie inne rodzaje żywności.

 

Z naszego opracowania dowiesz się:

  • Jakich informacji dostarcza procedura oznaczania tłuszczu wg metody Weibull-Stold
  • Jaka jest różnica w wynikach dla tłuszczu całkowitego i wolnego
  • Jak zautomatyzować proces oznaczania białka metodą Kjeldahl’a
  • Jaką aparaturą oznaczać wartości odżywcze w produktach alternatywnych do mięsa

 

Pobierz opracowanie https://bit.ly/2LRyG99


Buchi

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij